Здравейте ! Имам странно желание - бих искал да знам каква ми е температурата в колата , но никъде в нея няма термометър. Единствената температура която имаш е на околната среда. Та моля за помощ какво точно да направя за имам въпросния термометър вътре - да си купя от пазара някой електронен на батерии или има вариант да си монтирам в таблото ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Термометър за температурата в купето?
Collapse
X
-
Не уточни дали става въпрос за 156, 147 или ГТ, но да предположим, че си със 156.
Имаш термометър - под врътката за настройка на температурата, вляво от бутона на аварийките. При мен, някой ентусиаст като теб беше закачил уред с дисплей, който показваше темп в колата, като го беше закачил за въпросния термометър.
156-ците все пак са с климатроник, а климатроник без външен и вътрешен термометър, още не съм чул да съществува...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
-
Купуваш си термометър с LCD дисплейче, кабела, който мери температурата го завираш там при този термометър на колата (да, естествено, че трябва да свалиш цялата конзола), а захранване можеш да вземеш от кабела, който отива към запалката. При мен така го бяха вързали и това открих като разглобявах, за да го разкарам... при всяко включване на контакт, тая гад пищеше като заклана, за да ми напомни, че работи. Отгоре на това я бяха залепили на въздуховода с двойно залепяща лепенка - ужас ме хващаше, само като го видех (при всяко качване в колата, щото ми е пред погледа)... не знам за чий ти е да знаеш температурата вътре, ама като си решил - това е начина.Две черни перли...
Comment
-
Все тая... аз лично изхождам от факта - колко пъти въобще съм погледнал вътрешния, дори докато го имах. Нито веднъж. Какво като видя, че вътре е 46 градуса, след като колата се е пекла на слънце - аз това го усещам и сам, като отворя вратата още... Вътре ме интересува да ми е достатъчно хладно топлите месеци и достатъчно топло през студените. Дали ще ми показва, че е 21 или 22 или 25 градуса - разлика няма за мен. Външният е друга история - доста повече работа върши информацията, която дава.Две черни перли...
Comment
-
Датчика за вътрешната температура се намира в ляво от пепелника( както е писал колега боби) - една малка кръгла решетка около 2 см диаметър. Мери температурата на поток от въздух за да знае климатроника кога да регулира. Ако ще се слага термометър, трябва да е по-далеч от въздушните потоци, които излизат от клапите...иначе ще лъже в показанията.Last edited by GammaRay; d.m.y г., 22:29.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеДатчика за вътрешната температура се намира в ляво от пепелника( както е писал колега боби) - една малка кръгла решетка около 2 см диаметър. Мери температурата на поток от въздух за да знае климатроника кога да регулира.
Comment
Comment